je bent niet ingelogd
inloggen / registreren
Noblesse
artiest

 ProCulture verzorgt een gedeelte van de boekingen en PR van Noblesse

"Sound The Alarm"!! is het debuut album van Noblesse, een driemans indie rock band uit Den Haag. De band speelt een frisse samenstelling van stijlen die tot een stevige, upbeat rock ‘n' roll sound leiden - geïnjecteerd met elementen uit de alternatieve jaren ´90 rock, punk en smerige pop. Hard en melodisch, durvend en toegankelijk, rauw en verfijnd. Dát is Noblesse! De band heeft in 2005 veel indruk gemaakt met zijn eerste EP, `Four Song Demo`. De EP werd opgenomen met Henk Koorn (Hallo Venray) en werd vrijwel direct goed ontvangen door zowel de lokale als de nationale muziekpers. De enthousiaste recensies kwamen uit nationale muziekbladen zoals LiveXS, Up Magazine en FRET (verkozen als ‘Demo van de Maand'!), evenals de regionale media.

Nummers op de demo werden op de Nederlandse radio en op vele podcasts gedraaid, vooral in de V.S. Na de positieve media-aandacht kwamen er vele optredens, zowel in Nederland evenals in het buitenland (Israel, Duitsland, België). Iedere optreden zorgt weer voor enthousiaste reacties van een regelmatig groeiende fanbase als goede recensies van de critici. Geroemd zijn de krachtig en puntige liedjes, het muzikaal vakmanschap en de energieke, overtuigende prestaties van Noblesse; kortom de sound van de band! Overweldigd door de lovende kritiek, werd Noblesse uitgenodigd om live te spelen bij 3FM ‘Serious Radio' in het programma 'Rudio '. Ook hebben ze meegedaan aan de Grote Prijs van Zuid Holland, waar ze tijdens de finale in een uitverkochte Waterfront de 2de prijs binnen haalden.

Vervolgens, in de zomer van 2006, zijn ze gevraagd om op te treden op de prestigieuze The Music In My Head Festival en waren ze de support act van legendarische Belgisch band Metal Molly op de wel erkende Gentse Feesten in België. Na het op de proef stellen van hun materiaal op vele podia, zijn ze de studio ingedoken om aan hun debuut album, Sound The Alarm, te werken. In slechts 6 dagen heeft Noblesse de 11 tracks opgenomen voor dit gevarieerde album. Van de sex gedreven energie op 'All I Wanna Do Is You' tot de ingetogen melodie van 'Heart Waxing Playboy' en duistere hypnotisme in 'Piece Of Meat', Sound The Alarm is een rauw en puur testament van de intensiteit en onkreukbaarheid van hun muziek. Het album werd weer geproduceerd door Henk Koorn. De mastering vond plaats in de wereldberoemde Wisseloord Studios in Hilversum.

Nummers op de plaat zijn te horen op Kink FM en andere zenders terwijl muziekblad LiveXS Noblesse tot ‘Local Hero' roept. De band speelt regelmatig in bekende zalen als Paradiso, Paard Van Troje en Speakers maar ook in kroegen. De Zomer van 2007 zit in het teken van festival optredens en een 2de tour naar Israel. Demo opnamens van nieuwe materiaal zitten ook in de plan.

MySpace: www.myspace.com/noblessemusic

Contactpersoon: Saskia Plaat
ProCulture Agency is gevestigd te Utrecht en geregistreerd onder KvK nr 30215411

Teksten en foto's copyright © 2006-2007 ProCulture Agency
Webdesign en code copyright © 2006-2007 Morose Media
Alle rechten voorbehouden

sitemap   -   algemene voorwaarden   -   contact

Een specifieke artiest zoeken


Hier komen de resultaten van
de zoekopdracht te staan
Blijf op de hoogte en meld je nu aan op onze nieuwsbrief!