je bent niet ingelogd
inloggen / registreren
Organisaties moeten sociale media strategisch inzetten
weblog Organisaties die hogere omzetten willen realiseren en hun relaties met klanten willen verbeteren, doen er goed aan sociale media in te zetten. ProCulture heeft al een jarenlange kennis op dit gebied en de software om de acties goed uit te voeren. ProCulture monitort alle acties, bundelt en analyseert de uitkomsten en zorgt voor een continu aanwezigheid van uw product.

Dit stelt Michiel Holsheimer, communicatiekundige en gespecialiseerd in social media-analytics. Volgens Holsheimer zien veel bedrijven social media als een nieuw kanaal om oude boodschappen mee te doen.

Het sociale web is echter een krachtig middel om meer betrokkenheid te creëren. Door de nieuwe, persoonlijke maar `virtuele`relatie met de klant is een nieuwe en authentieke manier van beïnvloeding mogelijk, die kan leiden tot meer sales, hogere merkloyaliteit en `brandambassadeurschap` door bevriende klanten. Participeren in social media vergt echter discipline van de institutionele gebruiker. deze wordt immers al snel verleid deel te nemen aan wellicht boeiende, maar nutteloze gesprekken.

Door vooraf een gedegen strategie, doelen en verwachte opbrengsten te definiëren kan dit voorkomen worden. Hiertoe is het onder meer belangrijk het web regelmatig en goed te `beluisteren`en bij te houden wie, waar en hoe er over de organisatie spreekt en wordt gesproken. Deze doelgroepen moeten dan geïnventariseerd worden, waarna een passend communicatieplatform en `tone of voice`gekozen kunnen worden.

E-mail naar info@proculture.nl voor meer informatie over de mogelijkheden van online marketing bij ProCulture, het is ook mogelijk om een intake gesprek aan te vragen.

door Management Executive


11-09-2009
ProCulture Agency is gevestigd te Utrecht en geregistreerd onder KvK nr 30215411

Teksten en foto's copyright © 2006-2007 ProCulture Agency
Webdesign en code copyright © 2006-2007 Morose Media
Alle rechten voorbehouden

sitemap   -   algemene voorwaarden   -   contact
Blijf op de hoogte en meld je nu aan op onze nieuwsbrief!