je bent niet ingelogd
inloggen / registreren
In the picture: Tim van Veen (fotograaf)
weblog Wat maakt Tim van Veen zo goed? Daarvoor ga ik terug naar Roskilde Festival 2005. Ik had het plezier om toen met Tim te mogen werken voor de redactie van Festivalinfo. Tim is ondertussen een bekende naam in het club en festival circuit als fotograaf. Hij werkt onder meer voor 3voor12, Festivalinfo.nl en Tivoli (o.a. Summer Darkness).

Wat mij meteen opviel is de drive van Tim. We zaten nog maar net in het vliegtuig en de gehele planning van vier dagen festival is gemaakt. Het ging om een heuse ren je rot route met weinig tijd voor 'afleidingen' tussendoor. 

Ik kende Tim al wat langer, maar dit was mijn eerste klus waarbij we vier dagen lang intensief met elkaar optrokken. Mijn tweede observatie is dat Tim houdt van mooie dames en ja die zijn er genoeg op het Roskilde Festival. Ze poseerde allemaal met genoegen voor de camera van de vingervlugge Fototim.

Na de eerste optredens van het festival kwam ik Tim geheel bezweet en verhit weer tegen. Hij had het moeten opnemen tegen een legioen fotograven in een veel en veel te kleine fotopit. Hij had dit blijkbaar zeer goed genoeg want hij presenteerde indrukwekkend plaatwerk. 

Fotograaf Tim better known as Fototim is in mijn ogen een van de beste op het gebied van muziek fotografie. Dit komt voort uit zijn ambitie, liefde voor fotografie en muziek (met speciale voorkeur voor harde muziek) en zijn drive om overal en nergens top foto's te maken.

Lees hier het verslag van Festivalinfo.nl van toen. Bezoek ook even www.fototim.nl hier staan ook net zijn foto's van Lowlands 2010 die hij maakte voor 3voor12.

 

door Hans Hilberts


23-08-2010
ProCulture Agency is gevestigd te Utrecht en geregistreerd onder KvK nr 30215411

Teksten en foto's copyright © 2006-2007 ProCulture Agency
Webdesign en code copyright © 2006-2007 Morose Media
Alle rechten voorbehouden

sitemap   -   algemene voorwaarden   -   contact
Blijf op de hoogte en meld je nu aan op onze nieuwsbrief!